Ingredienti per 4 persone
350 gr di pappardelle
200 gr di salmone affumicato
200 ml di panna vegetale
3/4 cucchiai di olio extravergine di
oliva
un pรฒ di cipolla bianca tritata
sale q.b.
Preparazione
In un tegame versare l'olio
extravergine, aggiungere la cipolla e lasciarla dorare leggermente,
poi aggiungere il salmone finemente spezzettato e farlo cuocere pochi
minuti, alla fine versare la panna e farla amalgamare bene. A parte
cuocere in una pentola con acqua salata le pappardelle, scolarle al
dente e versarle nel tegame insieme ad un cucchiaio della sua acqua
di cottura, mantecare a fiamma bassa il tutto. Servirle con delle
foglie di rucola.
The "pappardelle al salmone" is a tasty, easy and quick to make first course of fish that conquers the palate with a fresh, decisive and refined flavor and a creamy consistency.
Ingredients for 4 people
350 gr of pappardelle
200 gr of smoked salmon
200 ml of vegetable cream
3/4 tablespoons of extra virgin olive oil
a little chopped white onion
salt to taste
Preparation
Pour the extra virgin olive oil into a pan, add the onion and let it brown slightly, then add the finely chopped salmon and cook it for a few minutes, at the end pour the cream and mix well. Aside cook the pappardelle in a pan with salted water, drain them al dente and pour them into the pan together with a spoonful of its cooking water, stir in the mixture over low heat. Serve them with rocket leaves.